Grillet tofu
Ingredienser (2 personer) – Vælg dine favorit grøntsager, alt kan bruges - tøm køleskabet!
1 pakke Le trang Tofu (250g)
Grillspyd
Marinade (kan dobles op efter grøntsagsmængde):
½-1 dl smagsneutral olie (eks. raps)
½ spsk. paprika
1 spsk. soja
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
½ spsk. gochugaru eller ½ tsk. chilipulver (efter behov)
Knivspids peber
Forslag til grøntsager:
- løg
- cherry tomater
- aubergine
- squash
- broccoli/blomkål
- svampe
- asparges
- peberfrugt
Forslag til tilbehør:
- frisk kartoffelsalat
- nye kartofler
- bladgrønt
- bulgur salat
Fremgangsmåde
1. Hæld ingredienserne til marinaden sammen og mix.
2. Skær grøntsagerne ud i grill-venlige stykker (ikke for små!). Eksempelvis skær aubergine i skiver og herefter kvarte. Skær squash i skiver. Løg i kvarte. Lad cherrytomater blive intakte. Halver svampe etc.
3. Vi foreslår at stege tofuen let først, sådan at den ikke går i stykker på grillen.
Skær tofuen ud i grill-venlige stykker (ikke for små!) og steg tofuen gylden på alle sider i noget smagsneutral olie. Tilsæt herefter 2 spske. soja. Steg videre i 1 minut.
4. Sæt tofu og grøntsager på spyd og grill dem.