Tofu dumplings
Ingredienser (ca. 30 dumplings)
Dumplings
1 pakke Le trang Tofu, f.eks “Chili & Citrongræs”, “Naturel”
1 pakke Dumpling “skins” (kan købes på frost i asiatiske supermarkeder - kan også hjemmelaves nemt)
En mellemstor gulerod (ca. 100 gram)
140g svampe
2 tørrede shiitake svampe, rehydreret og finthakket (kan erstattes af 3 friske svampe)
60g spidskål
3 forårsløg
2 cm ingefær (ca. 60 gram)
4 spsk. soja
1 tske. sukker
1,5 dl vand
2 spsk. smagsneutral olie (eks. raps)
2 spsk. sesamolie
Dyppe sauce
1 tske. sukker
1 spsk. varmt vand
2,5 spsk. soja
1 tske. lime/eddike eller lign.
1 tske. hvidløg finthakket
1 tske. sesam
1 tske. sesamolie
½ tske. Chili flager
Fremgangsmåde
1. Rens og finhak alle grøntsagerne. Riv/finhak ingefæren og hvidløget. Riv tofuen ud i små stykker.
2. Opvarm 2 spsk sesamolie på en pande og steg hvidløget, ingefæren og gulerødderne - efter kort tid tilføj svampene og steg videre i 1,5 minut, tilsæt herefter tofuen, kålen og forårsløgene og steg i yderligere 1,5 minut.
3. Lav dyppelses-saucen: Kom 1 spsk. varmt vand henover 1 tske. sukker i en lille skål. Tilføj de øvrige ingredienser og så er den klar!
4. Fold dumplings og steg dem først i 2 spsk. smagsneutral olie i 2 minutter ved høj varme. Dumpligns skal have en fin brun stegeskorpe nedenunder. Tilføj herefter 1,5 dl vand til panden og put låg på panden sådan at dumplings kan “dampe” færdig i 3 minutter.
5. Nyd dumplings med saucen og friskhakket forårsløg
Se video her