Meaty TOFU tacos med (lyn)syltede rødløg
Ingredienser (2 personer)
Syltede rødløg:
1 dl sukker
1,5 dl klar eddike
2 mellem rødløg
Tofu tacos:
1 pakke Le trang Tofu (250g)
1 spsk. smagsneutral olie (solsikke el. raps)
1 spsk. sojasauce/tamari
2 dl salsa fra glas
6 små majs tortillas
Krydderiblanding (kan erstattes af din ynglings mexi-krydderi-brev)
1-2 tsk. cayennepeber (efter behag)
1 tsk. røget paprika
1 tsk. alm. paprika
½ tsk .spidskommen
½ tsk. løgpulver/granulat
½ tsk. hvidløgspulver/granulat
Toppings:
1 Avocado skåret i skiver
Håndfuld Koriander
1 Lime
Cremefraiche, hvid dressing el. guacamole
Resten af salsaen fra glas
Cheddar eller vegansk ost
Forslag til andre toppings:
Sorte bønner og mango
Majs, peberfrugt, agurk
Pico de gallo/ frisk tomatsalsa
Hotsauce
Syltet/ frisk fintsnittet rødkål
Fremgangsmåde
1. Tænd ovn på 200 grader varmluft
2. Skær rødløg i tynde ringe (vask og gem skrællen! Den giver flot farve til lynsyltningen)
3. Tilsæt rødløg (ringe og skræl!), 1 dl sukker og 1,5 dl klar eddike til lille gryde. Kog det op i ca. 4 minutter ved høj varme under låg.
4. Overfør til beholder og sæt i køleskabet mens du forbereder resten.
5. Tilsæt 1 spsk. smagsneutral olie, 1 spsk. soja og krydderierne til en skål, mix til en ensartet marinade.
6. Riv tofuen fra hinanden med hænderne og rør den sammen med marinaden, indtil den er jævnt fordelt.
7. Fordel tofuen jævnt ud på en bageplade og bag den i 15 minutter.
8. Rens og skær dine toppings nu.
9. Put den ovnbagte tofu tilbage i en skål og tilføj fugten tilbage ved at tilsætte 1,5-2 dl salsa og mix meget grundigt.
10. Anret dine smukke tacos med dine toppings, syltede rødløg, frisk limesaft og koriander
Se video her