Krydret tofu på fladbrød med stegt aubergine, salad-e shirazi og hummus
Ingredienser (2 personer)
1 pakke Le trang Tofu (250g)
fladbrød eller madpandekager
1 stk. aubergine
Evt. lidt fint snittet spidskål, rødkål eller salat efter eget ønske.
Olivenolie
Tofu marinade:
3 spsk. soja
2 tsk. sennep
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. tomatpure
1,5 spsk. vand
Lidt chilipulver (efter behag)
Salad-e shirazi:
3 store tomater
3/4 agurk
2 store håndfulde persille
1 rødløg
Juicen fra 1/2 citron eller lime
Lidt salt og peber
Evt. frisk mynte, hakket
Hummus:
1 dåse kikærter
2 tsk. spidskommen
1/2 til 1 dl. olivenolie
2 spsk. tahini
2 fed hvidløg
Juicen fra 1/2 citron eller lime
Lidt salt
Fremgangsmåde
1. Skær tofuen i skiver med en tykkelse på 1 cm. Riv herefter tofuen i spisevenlige bidder.
2. Klargør tofu-marinaden ved at tilføje alle marinade-ingredienserne til en skål og mix.
3. Opvarm noget olie på en pande og steg tofu-bidderne gyldne på alle sider. Tilføj herefter marinaden og steg videre i 2-3 minutter indtil marinaden er kommet godt rundt på alt tofuen.
4. Skær auberginen i skiver på langs (ca. 1 cm. i tykkelse ). Opvarm rigeligt olie og steg dem bløde ved middelvarme i 5 minutter på hver side. Efter de 10 minutter flytter du auberginerne hen på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
5. Hak tomat, agurk og rødløg i små stykker og tilføj det hele til en skål sammen med salt, citron/lime saft og lidt salt. Hak persille og evt. mynte meget fint, tilføj til skålen og mix.
6. Ingredienserne til humussen blendes. Tilsmag med mere olie og syre efter behag og blend indtil humusen er cremet og lækker.
7. Anret dine krydrede tofu-fladbrød med toppings og nyd din smagfulde kreation