Mango tofu med blomkål og spinat
Ingredienser (2 personer)
1 pakke Le trang Tofu (250g)
260g broccoli
2 små mangoer eller 1 stor
1 dåse kokosmælk
1 1/2 tsk. Spidskommen
1 tske. Fennikelfrø
1/2 tsk. Gurkemeje
2 teske garam masala
1 stang kanel hel
1-2 fed hvidløg
1 cm ingefær, finthakket
1 tske. Chilipulver/gochugaru efter behov
90 g spinat
Evt. Lidt limejuice
Tofu marinade:
1 spsk. smagsneutral olie
1/2 tsk. Garam masala
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. Majsstivelse
salt
Blomkål:
1 spsk. smagsneutral olie
salt
Forslag til tilbehør:
Ris
Naanbrød
Koriander til topping
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Skær tofuen ud i tern.
3. Tilføj 1/2 teske garam masala, 1/2 teske gurkemeje, 1/2 teske majsstivelse og 1 spiseske olie til en skål sammen med tofuen og mix.
4. Skær blomkålen i buketter, tilføj 1 spiseske olie samt lidt salt og mix.
5. Fordel tofuen og blomkålen på en bageplade og bag i 10-15 minutter indtil alt er let gyldent.
6. Skær mangoen ud og blend den til en purée.
7. Brænd krydderierne (1 1/2 teske spidskommen, 1 teske fennikelfrø, 1/2 teske gurkemeje, 2 teske garam masala, 1 teske chilipulver, 1 kanelstang, 1 fed finthakket hvidløg og 1 cm finthakket ingefær) af på panden i 1 spiseske olie og steg i ca 2 minutter.
8. Tilsæt mango puré, 3/4 dåse kokosmælk, evt. lidt limesaft og lad simre i 7-8 minutter.
9. Tilsæt spinat og lad det langsomt falde sammen.
10. Tilføj den bagte blomkål og tofu, mix og server med ris til.
Se video her