Tofu-Stroganoff med røget tofu
Ingredienser (2 personer)
1 pakke Le Trang RØGET Tofu (250g), de andre 3 tofu-varianter kan også bruges!
200g champignon
Olie til stegning
1 løg
2 hvidløg
1 stor eller 2 små gulerødder (70g)
3,5 dl mælk (valgfri type)
Evt. en lille smule fløde (valgfri type)
2-3 spsk. Tomatpuré
Krydderier:
2 tsk. alm. paprika
1/2 tsk røget paprika
1 spsk. engelsk sauce
1,5 tsk. dijon-sennep
1/2 terning bouillon
1 laurbærblad (kan undværes)
Forslag til tilbehør/topping:
Kartoffelmos, pasta, ris
En håndfuld persille
Syltede rødbeder
Lækker salat
Fremgangsmåde
1. Skær tofuen ud i mundrette bidder, kom olie på panden og steg den let gylden på middel-høj varme. Gem den resterende olie til at stege i senere!
2. Rens og skær 200g champignon i tynde skiver. Skær 1 løg i strimler og hak/pres 2 hvidløg.
3. Ved høj varme. Kom svampene på panden med olien du gemte og lad dem stege i 2 minutter indtil de let brunes uden at røre ved dem(!).
Kom løg, hvidløg og gulerødder op på panden og steg i 5 minutter.
4. Tilføj 3 dlmælk, 1/2 boullion terning, 2 tsk. paprika, 1/2 tsk. røget paprika, 1,5 tsk. Dijonsennep 1,5 spsk. engelsk sauce og 1 laurbærblad. Lad retten simre i 5-6 minutter.
5. Kom tofuen op i stroganoffen, tilsæt evt. en lille smule fløde til at runde retten af, og lad den simre videre til gulerødderne er møre (ca. 5-6 min. mere)
6. Anret og server din tofu-stroganoff med dit valgte tilbehør.