Friske sommerruller med tofu og syrlig peanut dip
Ingredienser (2 personer)
1 pakke Le Trang Tofu (250g)
En pakke rispapir
150 g tynde risnudler
1 stor gulerod eller 2 små
1/2 agurk
3-4 håndfulde grønne salatblade
Lidt smagsneutral eller sesamolie til stegning (det bedste er en blanding)
Evt. 1 spsk. soja til tofuen
Koriander, Mynte
Evt. thaibasilikum (kan undlades)
Peanut dip:
2 spsk. peanutbutter
3-4 spsk. vand
1 tsk. sukker
2 tsk. Sukker
Saften fra 1 lime
2 tsk. revet ingefær (eller tørret)
Tip: andre grøntsager som cherrytomater, avocado, kål eller peberfrugt er også lækkert! Det er en god tøm køleskabs-ret!
Fremgangsmåde
1. Kom dine tynde risnudler i en skål med kogende vand i ca. 4-7 minutter indtil de er bløde.
2. Skær agurk og gulerødder i skiver og derefter strimler.
3. Skær tofuen ud i stænger, som i videoen.
Steg dem i lidt smagsneutral olie eller sesamolie. Tilsæt evt. 1 spsk. soja til tofuen.
4. Bland alle ingredienserne til peanut dippen i en skål og mix.
6. Fold dine smukke sommerruller og nyd dem med peanutdippen.
Tip: de tørrede rispapir skal kun dyppes hurtigt i en skål med koldt vand (ikke varmt!) - det er tricket til en flot sommerulle