Risnuddelsalat med stegt tofu og svampe
Ingredienser (2 personer)
Stegt tofu :
1 pakke le trang tofu (250g)
250g valgfrie svampe (eks. kejserhatte, champignon, enoki eller østershatte)
3 spsk soja
Tilbehør:
en halv pakke risnudler
smagsneutral olie (solsikke el. raps)
⅓ agurk
3 forårsløg
en mellemstor gulerod
bladgrønt (evt. krølsalat, feldsalat, lollo rosa/bienda, hovedsalat, romainesalat, eller spinat)
Eventuelt: (tøm køleskabet!)
en hånsfuld bønnespirer
2-3 radiser, skåret i tynde skiver
hakkede peanuts
tomater
dressing af fiskesauce, llimejuice og sukker
Fremgangsmåde
1. Vask og rens grøntsager
2. Skær agurk og gulerødder i skiver og derefter strimler. Skær eventuelle tomater/radiser i skiver.
3. Opvarm en halv dl smagsneutral olie i en lille gryde, skær forårsløg i tynde ringe og kom dem i en ildfast skål. Hæld den brandvarme olie over forårsløgene.
4. Rens og skær svampene i spise-venlige bidder.
5. Tag lidt olie fra forårsløgene (2 spsk) og opvarm det på en pande. Steg tofuen gylden og læg den bagefter til side på en tallerken i et øjeblik.
Sæt vand til at koge, mens du venter på tofuen!
6. Når vandet koger tilsætter du risnudlerne, slukker for varmen og sætter en en timer på 5 minutter! (vigtigt)
Si vandet fra nudlerne efter de 5 minutter.
7. Tag igen lidt olie fra forårsløgene og steg svampene ved middelhøj varme i 3 minutter. Tilsæt tofuen igen og steg 1 minut. Tilsæt 4 spsk. soja. Steg videre i 1 minut.
8. Anret salaten; start med risnudlerne, dine snittede grøntsager, den stegte tofu+svampe og top med forårsløgene, koriander og evt. hakkede peanuts.
Kan nydes med soja eller fiskesauce blandet med limejuice og sukker.