Koreansk tofu Kimchi-Jjigae
Ingredienser (2 personer)
1 pakke Le trang Tofu (250g) valgfri
-200g kimchi (Jo surere, jo bedere)
2 spsk. kimchi juice
1-2 hvidløg
1/2 løg
2-3 forårsløg
3/4 boullion terning (valgfri) + 4 dl vand
2 tsk. Gochugaru (koreanske chili flager)
1 tsk. fiskesauce
1 tsk. sojasauce
3 tsk. sesam olie
2 tsk. sukker
1 tsk. gochujang (koreansk fermenteret chilipasta)
sesamfrø til pynt
(Svampe; champignon, enoki eller shiitake kan med fordel tilføjes for umami, hvis det skal være plantebaseret)
Tilbehør:
Ris
Fremgangsmåde
1. Skær tofuen ud i skiver og herefter halver skiverne.
2. Skær et halvt løg i skiver og finthak hvidløget. Brug kun den grønne del af forårsløgene. Hak halvdelen i “større” stykker og resten finthakket til pynt.
3. Opvarm 2 teske sesamolie, og steg løg og hvidløg i et øjeblik.
4. Tilsæt grofthakket kimchi og steg videre i 2 minutter.
5. Tilsæt juice fra kimchi, 2 teskeer gochugaru, 1 teske fiskesauce, 1 teske sojasauce, 1 teske sesamolie, 2 teskeer sukker og 1 teske gochujang til gryden.
6. Tilsæt yderligere 1/2-3/4 boullion-terning, samt 3 dl vand. I videoen er der benyttet fiskeboullion, men man kan også bruge svampeboullion, grøntsagsboullion, dashi eller noget helt fjerde.
Lad herefter retten simre i 10 minutter.
7. Pynt med de finthakkede forårsløg og sesam og nyd retten med ris til!
Tip: for ekstra fylde kan du tilføje 2 håndfulde grofthakket spidskål, når du steger løg og hvidløg.
Se video her